Værtsgaver do’s & don’ts

Når du bliver inviteret til et arrangement, er det god skik at have en værtsgave med til værtsparret, altså dem der åbner huset, har lavet mad med mere. Det er normalt for mange danske familier at deltage i en række arrangementer i løbet af et år. I denne do’s & don’ts for du en guide til, hvad der er godt at medbringe som gave, og hvad du i den grad ikke skal medbringe. Vi kommer også ind på, hvilket prisleje, der er fornuftigt for en værtsgave.

værtsgave

Don’t! – Kunst

Om man kan lide kunst eller ej er en meget subjektiv ting, og derfor tager du et skud i togen, hvis du køber kunst til værterne af den fest, du skal til. Modtager man kunst som gave, vil mange også føle sig tvunget til at hænge kunsten op eller stille det fremme. Og det går altså ikke, hvis de ikke kan lide det. Derfor bør du undgå kunst og anden form for synligt pynt som for eksempel kay bojesen figurer, når køber dine gaver.

Don’t! – Kontanter

Du skal aldrig komme med kontanter som gave. Det virker sløset, og som om, at du blot giver dem fordi “det gør man”. Samtidig sætter det også en værdi på din gave, og modtageren vil næste gang føle sig forpligtet til at give dig for minimum samme beløb. Det signalere ikke, at det er tanken, der tæller.

Do! – Delikatesser

En gavekurv med forskellige delikatesser er altid et hit, og det er noget for enhver smag. Samtidig er det noget man kan nyde over en længere periode, og det skaber altså stor glæde for gavemodtageren. Samtidig er det heller ikke noget, som modtageren på nogen måde føler sig forpligtet til at have stående fremme.

Hvad skal en gave koste?

Hvad en gave skal koste afhænger rigtig meget af, hvilket arrangement du er inviteret til. Er det et traditionelt middagsarrangement, rækker en gave til 150-200 kr. somregel for de fleste selskaber. Det kommer naturligvis også meget an på, hvad der normalt gives gaver for, når i giver til hinanden.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *