Hvad du ikke skal gøre til et ridestævne

Det er normal ikke noget man gør men nogen gør det alligevel..

Du kender det godt, når du er til stævne. Alt din tid er brugt på træning, træning og træning. Alle dine sparepenge er brugt på noget lækkert rideudstyr. Du har den sidste time brugt på at shine dine nye fede ridestøvler op. Din ridehjem er som altid taget på inden du rider ud. Dine venner har taget fri for at se dig til stæve. Bilen er pakket og alt skal klappe for at få en roset med hjem.

Hesten virker klar efter den lange køretur og nu er det tid til at vise hvad du kan.

Du rider langt om længe på banen. Skal du være helt ærlig, så er du pisse nervøs. De første 2 minutter kører og lige inden du skal ride tværs over banen, er der en der smækker en bildør 2 m fra banen. Hesten får et kæmpe chok og går nærmest i panik.  Det er umulig for dig at få styr på hesten. Først efter 5 minutter får styr på hesten igen. I står begge herefter – uden for banen og dommeren står og ligner et kæmpe spørgsmålstegn.

Spild af tid tænker du og pulsen er helt oppe i det røde felt. Du rider hen til dine venner, som er lige så forbløffet som dig.

Heldigvis har dommeren set det hele og ved præcis hvad der er sket og du får en chance til. Manden der var skyld i alt den ballade, havde ikke læst de uskrevne regler inden han tog til sig første stævne.

Er man på en stævneplads, må man aldrig gøre noget der kan forskrække hesten. Det kan være livsfarlig.

Tænk på de uskrevne regler

De uskrevne regler består ganske enkelt i at bruge sin sunde fornuft og have respekt for andre.

ridestævne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *