Håndværker do´s and don´ts

Overvejer du at kaste dig ud i et håndværkerprojekt der hjemme, så giver vi dig et par fif til nogle do´s and don´ts, som du kan skrive dig bag øret, inden du kaster dig over dit nye byggeprojekt.

5 do´s

  1. Brug YouTube! YouTube er nutidens brugsanvisninger og her kan du finde film om alt- uanset dit byggeprojekt,
  2. Rådfør dig med en fagkyndig. Tag en snak med en, der har forstand på byggeri, inden du går i gang. Du kender sikkert en eller anden, som har været i gang med samme byggeprojekt, måske du har et familiemedlem, som har erfaring med byggeri eller spørg en medarbejder i dit lokale byggefirma til råds, når du alligevel handler materialerne ind.
  3. Gå aldrig ned på udstyr! Sørg for at købe ekstra søm, træ eller lignende, det ender altid med at man ikke heeelt har nok. Sørg også for, at du har det rette værktøj, jo bedre kvalitet jo mere tid sparer du ofte også. Find et godt byggemarked, hvor du kan se, om de har det du skal bruge på deres hjemmeside og hvor du ved de har en god service, som kan besvare nogle af dine spørgsmål. Prøv for eksempel det danske byggemarked 10-4.
  4. Hav en tidsplan. Rigtig mange bygge selv projekter falder til jorden, fordi projektet trækker ud og så får man det aldrig lige gjort 100 % færdigt.
  5. Vælg et godt team! Lav dit byggeprojekt med folk, som du ved ud kan samarbejde godt med. Har du endnu ikke samlet et IKEA skab med din samlever, så skal dit næste byggeprojekt måske være testen på godt samarbejde.

5 don´ts

  1. Overvurder egne evner: Kast dig ikke over for store projekter, som du alligevel ender med at skulle hyre nogen til at afslutte.
  2. Lav sikkerhed: Gå ned på sikkerheden for at holde prisen lav. Just don´t.
  3. Sjus dig frem: Sjus dig aldrig frem på mål, mål hellere en ekstra gang.
  4. Dårlige arbejdsstillinger: Løft med benene, bøj i knæene osv. pas på dårlige arbejdsstillinger, da det kan føre til langvarrige skader.
  5. Ingen tidshorisont: Læg en plan for, hvornår du skal være færdige med forskellige delelementer af projektet, så du på den måde hele tiden overholder din deadline og ikke ender med ikke at blive færdig til tiden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *