Et cykeltfelts uskrevne regler

Sommeren står for døren, og det betyder også, at der skal til at køres cykelløb i det danske land. Det betyder også, at der kommer mange nye danske ryttere på de danske landeveje og i cykelløbene, som aldrig nogensinde har kørt cykelløb før. Når man kører i et stort cykelfelt, er der en række uskrevne regler, man skal overholde. I denne artikel går vi i dybden med nogle af de vigtigste.

de uskrevne regler i et cykelfelt

Hold din bane

Da der er mange ryttere i et cykelfelt samlet på en gang, kan der som bekendt også ske frygtelige uheld. Derfor er en af de absolut vigtigste regler i et cykelfelt også, at man holder sin bane. Det går simpelthen ikke at flakke fra side til side. Det handler om at finde sig et hjul, og så blive på denne position medmindre man selvfølgelig skal frem, eller tilbage for eksempelvis at hente friske forsyninger.

Angreb på de “rigtige” tidspunkter

Der er visse tidspunkter, hvor du ikke skal begynde at angribe. Det er for eksempel, hvis der er mange, der er gået tilbage i feltet for at lade vandet. Det kan også gælde, hvis der har været et uheld, eller en af dine direkte konkurrenter har oplevet en punktering eller er gået tilbage for at skiftet sine kuglelejer på cyklen.

Husk at give signal

Det er vigtigt, at du advarer og videregiver relevant information til dine medcyklister. Det gælder for eksempel, hvis der forhindringer forude, som dine medcyklister skal være opmærksom på. Det kan også være hvis farten enten hæves eller sænkes.

Hvad sker der, hvis reglerne brydes?

Hvad der sker, hvis du bryder reglerne i et cykelfelt afhænger naturligvis af, hvor slem de forseelse er. I de fleste tilfælde vil det blive husket, og kan føre til, at du vil komme til at smage din egen medicin, eller også

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *