Do’s & Don’ts Første arbejdsdag

Du har nu fået dit drømme job. Du har ingen ønsker om, at din første arbejdsdag bliver til en pinlig affære. For at undgå fremtidig skam vil jeg i det efterfølgende liste de mest anvendelige tips op, som jeg kan komme i tanke om, i forhold til ens første arbejdsdag.

Relevant påklædning

Med dette mener jeg selvfølgelig. Man møder ikke op til første arbejdsdag i joggingbukser, hvis man til jobsamtalen var velmødt i det fineste jakkesæt. Til en jobsamtale har du solgt dig selv, dine evner men også dit udtryk. Derfor kan det virke meget afvisende, hvis cheften møder sin kommende medarbejder i en alt for afslappet påklædning.  Du har 3 måneders prøveperiode. Brug denne tid til langsomt at udfase jakkesættet. Hvis din tøjstil ændres over tid, så er der en betydelig mindre chance for at folk lægger mærke til det.

 

Kom velforberedt

Et af de største fejl man som ny ansat kan gøre, er at komme uforberedt til første arbejdsdag. Ingen forventer at du er up-to-date med alt som virksomheden foretager sig. Men det forventes at du i det mindste har været inde på deres hjemmeside. At du har brugt tid på at lære dit nye hjem at kende gør utrolig meget for den tone du bliver mød med. Det giver dig desuden fantastisk ammunition i pauserne til at deltage i samtalerne og eventuelle diskussioner.  Dernæst, hvis der er områder af dine kompetencer som du har pyntet på, er det en god ide at pudse op og opkvalificere dig så hurtigt som muligt. At blive fanget i et pyntet CV sender altid et dårligt billede.

 

Brug tid på kolleger første arbejdsdag

Sørg for at komme tæt på dine kolleger. Lær især deres navne. Jo hurtigere du skaber en personlig relation jo sikre står du efter endt prøveperiode. En chef rådfører sig tit med sine mest trofaste medarbejdere, og hvis de siger god for dine evner og dig som person – Så går du en spændende fremtid i møde. Jeg har altid haft reglen, at hver gang jeg møder op på et nyt arbejde, så bruger jeg aktiv indlæring af mine kollegers navne. Hvis jeg møder dem i passagen nævner jeg deres navn og en eventuel hilsen af eget valg. Skabelsen af associationer mellem forskellige områder, som navn, udseende og stemme er en utrolig effektiv lagrings metode for hjernen.

 

Slutteligt vil jeg blot ønske dig held og lykke med dit nye job – Jeg håber noget af det er der blevet nævnt kan bruges og at du som ny medarbejder finder dig hurtig til rette.  God arbejdslyst.

OBS. Se eventuel vores side med tips til jobsamtalen

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *