Do´s and Don´ts på rideferien

Har du nogensinde været på rideferie?

Hvis ikke så får du her 5 Do´s & Don´ts til din næste rideferie. En rideferie er helt anderledes end en “normal” ferie med familien og det er derfor en god idé at lave lidt mere forarbejde inden du rejser afsted og notere sig nogle do´s and don´ts.

5 don´ts

  1. Glem mobilen. Husk at nyde naturen omkring dig, når du rejser rundt med hesten. Pak mobilen i lommen, så du har fuld fokus på at ride og naturen. På rideferier er der ofte guider med, som nok skal tage masser af feriebilleder til dig.
  2. Vælg ikke altid din ferie efter destinationen. Når du tager på rideferie er det langt vigtigere at finde en rute og et tærren som passer til dit niveau, end at vælge ferien ud fra destionationen.
  3. Lad være med at overpakke. Husk, at når du skal på riddeferie, så skal du hele tiden have din bagage med dig rundt. Det er derfor en fordel at pakke mindre.
  4. Spar ikke. Når det kommer til rideferier, så bør du ikke spare på pengene. Sparer du og leder du efter billige rejser, så ender du ofte med at komme et sted hen, hvor hestene ikke har det godt, der er ikke styr på sikkerheden og du vil formentlig blive tillagt alverdens ekstragebyrer.
  5. Slæb ikke udstyr med. I stedet for at slæbe alt dit eget rideudstyr med til den anden side af jorden, så er det meget letter og ofte billigere at leje det på stedet.

5 do´s

  1. Find det rette niveau for din ferie. Det er vigtigt, at du ikke vælger en ferie hvor rideniveauet er for svært, og du derfor må give op undervejs eller slutter din ferie med skader.
  2. Kvalitet frem for kvantitet. Tag hellere kortere tid afsted og kom et rigtig godt sted hen, hvor hestene har det godt, der er professionelle folk, som har forstand på ridning og at sammensætte turer, som også matcher dit niveau.
  3. Lej dit rideudstyr, så du slipper for besværet med at skulle transportere dit eget med – medmindre du vælger at køre å rideferie.
  4. Sikkerhed først. Er du på vej ud på en rute, hvor du ikke føler dig sikker, eller synes tempoet er for hurtigt til dit niveau, så husk altid at sige til. Det er vigtigt at du er tryg på din rejse, så også din hest føler sig tryg og giver dig den bedst mulige oplevelse.
  5. Følg de reglerne guiderne giver dig. Når du bevæger dig ud i et ukendt område, hvor både flora og fauna er helt anderledes end herhjemme, er det vigtigt du tager de lokale guiders ord til dig og gør hvad de siger, så du ikke forvilder dig den forkerte vej, bryder reglerne eller simpelhen bare god lokal skik og orden.

Brug for flere tips? Så kan du flere hos Danmarks førende rideferie forhandler, Hippotours, som sælger rideferie til hele verden. Læs mere på Hippo Tours. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *