Do’s and donts – forebyggelse af indbrud

Indbrud er generelt faldende i flere kommuner i Danmark, men dermed ikke sagt, at der ikke bliver begået indbrud. Det er stadig vigtigt at være på forkant, hvis man vil undgå, at ens hjem bliver røvet at tyve. I denne artikel kommer vi med de bedste do’s and donts, når du skal forebygge indbrud.

Det skal du ikke gøre!

Mange mennesker har et bredt netværk på de sociale medier, hvor en statusopdatering kan nå ud til mange mennesker. Mange deler desværre også, når de er væk, og man ved aldrig, om der sidder en indbrudstyv i den anden ende og kigger med. Derfor bør du først dele dine ferieminder med dine venner, efter du er kommet hjem – medmindre du kun har gjort dit opslag synligt for en række bestemte personer.

Glemme at få postkassen tømt

Det er vigtigt, at der virker livligt i din bolig, og er du væk i en længere periode, bør du få din postkasse tømt af din nabo, så det ligner, der faktisk er aktivitet i huset. Mange tænker ikke over at få tømt postkassen, men det er faktisk et af de mest åbenlyse tricks for en tyv at vurdere, om der er nogen hjemme.

Få flyttet ting rundt

En anden god ting at gøre for at få det til at virke som om, der er aktivitet er ved at få flyttet forskellige ting rundt i din indkørsel og have. Det fortæller indbrudstyven, at der har været mennesker, og at der bliver holdt øje med huset. Det er et nemt og billigt trick, hvis du har en flink nabo.

BUST og forebyg med en alarm

At have en alarm kan både være med til at forebygge et indbrud, ligesom det kan være med at fange tyven på fersk gerning. Den forebyggende effekt ligger i, at der med mange alarmsystemer følger et klistermærke, du kan hænge op i dit vindue. Alarmsystemer behøver faktisk slet ikke at være så dyre. Man kan for eksempel anskaffe sig en billig Truegard alarm.

indbrud

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *