Det gør man ikke på en fodboldbane

Fodbold er Danmarks folkesport, og der er landet over flere tusinde af aktive fodboldspillere. Det betyder, at der hver weekend afholdes kampe, der skal forløbe sig retfærdigt. Det sker dog alt for ofte, at der forekommer uretfærdige hændelser i spillet. Det kan der være flere forskellige årsager til. Fodbold er et spil, hvor der er højt tempo, og hvor følelserne tit får frit løb. Det kan både være i medgang og modgang.

Både DBU og de internationale fodboldforbund er gået ind i kampen mod et mere retfærdigt spil. Vi kommer her med en række af de ting, du ikke skal gøre på en fodboldbane.

Film

Det ses desværre ofte at professionelle fodboldspillere, der modtager skyhøje lønninger for at spille fodbold benytter sig af film i forbindelse med straffespark og frispark tæt på straffesparksfeltet. Det er i fodbold på ingen måde velset at filme sig til noget, og derfor er det også noget dommerne er begyndt at slå hårdt ned på. Filmer du kan du ikke blot risikere gule og røde kort, men du kan også blive set ned på af både medspillere og modspillere.

Spark bolden væk

Det at sparke bolden væk ses oftest i forbindelse med tidsudtrækning mod slutningen af en fodboldkamp. Det er hurtigt lige at sætte en fod på bolden, og dermed hente vigtige sekunder mod slutningen af en kamp. Man kan godt få et gult for sådan en forseelse og man kan blive decideret upopulær blandt modspillerne. Det er på ingen måde Fair Play.

Hive i trøjen

Hive i trøjen bruges oftest som et fejt trick af en spiller, der er langsommere end ham han jagter. Det holder spilleren tilbage og gør ham langsommere. Ydermere risikerer trøjen at blive ødelagt. Det at hive i trøjen kan nemt blive straffet med et gult kort og selvfølgelig frispark.

Det gør man ikke på en fodboldbane

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *